ßßß
składniki:2 garści miksu sałat1 średni pomidor1 dojrzała gruszka3 plastry sera haloumi3 polędwiczki z kurczakaprzyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodkasos: 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 3 łyżeczki mioduKurczaka marynujemy w przyprawach i smażymy po 4 minuty z każdej strony, aż kurczak będzie złocisty. Plastry sera układamy na patelni i smażymy po 3-4 minuty na każde stronie, aż ser się zarumieni. W misce nakładamy sałatę, następnie układamy pokrojoną w plasterki gruszkę i pomidora w kawałkach. Na wierzch układamy kurczaka i ser haloumi. Miód i musztardę mieszamy razem i polewamy całą sałatkę.Właściwości odżywcze:porcja 390 gkalorie 376 kcalbiałko 36 gtłuszcze 12 gwęglowodany 35 g