Wykonanie
Mam dla was dzisiaj pyszny koktajl na śniadanie. Zostało mi jeszcze trochę
owoców w zamrażalce, więc postanowiłam je wykorzystać. Za jakiś czas będą już
truskawki, więc trzeba przygotować miejsce. Do koktajlu dodałam
płatki owsiane, aby był bardziej gęsty i na długo nas zasycił. Takie śniadanie przygotujecie dosłownie w kilka chwil, oczywiście
owoce wyciągnijcie wieczorem niech się rozmrożą do rana.Zapraszam :-)Składniki:- 400 ml
kefiru- 2
banany- 250 g
jagód (u mnie mrożone)- 1
awokado- 1 łyżka
miodu wielokwiatowego- 4 łyżki
płatków owsianychWykonanie:
Płatki wsypujemy do miseczki i zalewamy je niewielką ilością gorącej
wody, aby napęczniały. Możemy to zrobić wieczorem. Do misy miksera kielichowego wlewamy
kefir, dodajemy
jagody, pokrojone
awokado, pokrojone
banany i
miód oraz napęczniałe
płatki owsiane. Wszystko razem miksujemy i przelewamy do
trzech szklaneczek, pijemy na zdrowie.