ßßß Cookit - przepis na Ciasto francuskie z fetą, pomidorami i oliwkami hiszpańskimi

Ciasto francuskie z fetą, pomidorami i oliwkami hiszpańskimi

nazwa

Wykonanie

Mam dla was dzisiaj bardzo fajny pomysł na szybkie danie. Danie z ciasta francuskiego, które w mojej rodzince wszyscy bardzo lubią. Robi się go w zaledwie kilka minut a jak pysznie smakuje. Jestem pewna, że zasmakuje również wam. Ja podałam zapiekane ciasto francuskie z fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami hiszpańskimi . Koniecznie spróbujcie takiego połączenia smaków.
Zapraszam :-)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 10 czarnych oliwek hiszpańskich
- pół słoika pomidorów suszonych w oleju (słoik 340 g)
- 140 g sera feta
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwijamy. Do blendera wrzucamy pomidory oraz pokruszoną fetę, miksujemy chwilkę, aż składniki się połączą. Oliwki kroimy w plasterki. Pastą z fety i pomidorów smarujemy całą powierzchnię ciasta i układamy pokrojone oliwki, zawijamy jak roladę. Układamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 30-35 minut, grzanie góra-dół. Upieczone ciasto wyciągamy, pozwalamy mu odpocząć chwilkę i kroimy na kawałki. Możemy podać same lub z ulubionymi surówkami.
Źródło:http://www.kulinarnamaniusia.pl/2016/04/ciasto-francuskie-z-feta-pomidorami-i.html