Wykonanie
Propozycja na pyszne, weekendowe i rodzinne śniadanie. Jako, że w tygodniu śniadanie jemy wręcz w biegu i najczęściej jest to owsianka lub granola to w wolne dni przygotowuje coś innego, coś co pozwoli nam usiąść razem przy
stole w spokoju i zjeść rodzinny posiłek.
Oscypka dostaje raz na jakiś czas od znajomego, a że mam w góry bardzo daleko to korzystam.Uwielbiam
oscypka, robię go na różne sposoby, najbardziej lubimy takiego smażonego na patelni z
żurawinką. Ale postanowiłam spróbować podać go z
musem jabłkowym i to był świetny pomysł, bo smakował super. Koniecznie spróbujcie tego smaku.Zapraszam :-)Składniki:-
bagietka- małe
oscypki-
rukola-
mus jabłkowy-
masło do posmarowania
bagietki- łyżka
olejuWykonanie:
Bagietki kroimy na pół i smarujemy
masłem. Układamy na nią
rukolę.
Oscypki kroimy na pół wzdłuż i podsmażamy na patelni z łyżką
oleju. Układamy kawałki
oscypka na
bagietki i smarujemy
musem jabłkowym - jak nie macie musu to wrzućcie do garnka kilka
jabłek, dodajcie odrobinę
cukru i gotujcie, aż
jabłka się rozpadną, możecie dodać
cynamon.