ßßß Cookit - przepis na Chleb bez glutenu i bez laktozy

Chleb bez glutenu i bez laktozy

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam kiedy w domu pachnie chlebem. Wczoraj wzięłam się za gotową mieszankę z Rossmanna.Cena? 5,99 w promocji za 500 g. Można zrobić 2 małe chlebki (co polecam, a na końcu dowiecie się dlaczego) lub jeden większy.
W składzie m.in. mąka ryżowa i skrobia ziemniaczana.
Jako, że posiadam urządzenie do pieczenia chleba to mieszanie mnie nie dotyczy, więc nie mogę powiedzieć jak lepi się chlebek własnoręcznie.
Po upieczeniu chleb wyglądał tak (przepraszam za kiepską jakość zdjęć, ale mam kiepskie oświetlenie :( )
W smaku? jak dla mnie ok. Mojemu alergikowi nie posmakował. Pewnie dlatego, że przyzwyczajony jest do normalnego pieczywa. Jedyny minus jest taki, że chlebek na drugi dzień mimo zapakowania w folię zrobił się już trochę czerstwy. Następnym razem po prostu zrobię mały, aby był na dany dzień. Jest funkcja w urządzeniu do pieczenia chleba, aby sam uruchomił się nad ranem, zrobił robotę, a ja gdy wstanę cieszę się świeżym i chrupiącym pieczywem. Dlaczego więc nie skorzystać z takiej opcji ?
Źródło:http://dietetycznepysznosci.blogspot.com/2016/02/chleb-bez-glutenu-i-bez-laktozy.html