ßßß
Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Tartinki - składniki:Na ok. 30 tartinek:8 kromek gruboziarnistego chleba cienko pokrojonego4 łyżeczki masła1 pęczek rzodkiewek1 ogórek2 pomidory20 dag kremowego twarożku1/2 pęczka szczypiorku50 g łuskanych orzechów włoskich2 duże kostki lub 8 trójkącików serka topionego1/4 pęczka tymianku1/4 pęczka natki pietruszkipo 10 małych listków sałatyszpinaku i rukolisólpieprzTartinki - sposób przygotowania: Kroimy chleb na kwadraciki i krążki o średnicy lub boku 3 cm, smarujemy je masłem. Rzodkiewki, ogórka i pomidory kroimy na grube plastry, z pomidorów usuwamy pestki. Tartinki dzielimy na trzy części i na każdej układamy inne warzywo. Biały serek mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy nim tartinki z rzodkiewką. Orzechy włoskie siekamy i mieszamy z połową serka topionego. Rozsmarowujemy go po tartinkach, na których są ogórki. Resztę serka topionego mieszamy z posiekanym tymiankiem i pietruszką i smarujemy nim tartinki, na których leżą pomidory. Na wykałaczki nawlekamy maleńkie listki sałaty, rukoli i szpinaku (powinien utworzyć się mały żagielek) i wbijamy je w kanapeczki. Rukola powinna trafić na tartinki z pomidorami, szpinak na ogórki, a sałata na rzodkiewkę, choć możemy też łączyć listki dowolnie.Zacznij wiosnę z nowymi ciastkami belVita Tartinki z kremem czekoladowo - orzechowym
. Ulubione smaki pozwolą dobrze zacząć każdy dzień i być "Mistrzem Poranka". - belVita na wiosnę zaprasza do spróbowania nowego wariantu smakowego. Nowa belVita Tartinki to połączenie chrupiącego ciastka z pełnego ziarna z pysznym kremem o smaku czekoladowo-orzechowym - dodaje MałgorzataJesień miodem i mlekiem płynąca!
herbatą. Pomysłów na zbilansowane śniadanie jest wiele. Tej jesieni zapraszamy do komponowania śniadaniowego menu z nowymi ciastkami belVita Tartinki z kremem o smaku mleczno - miodowym. Dzięki jej delikatnemu smakowi możemy sięgnąć po niecodzienne inspiracje, które umilą nam jesienne poranki i sprawiąSmacznego jajka!
Składniki: 6 jajek kurzych, ugotowanych na twardo 125 g kremowego serka do kanapek 2 plastry wędzonego łososia (ok. 50 g), drobno posiekane 2 łyżki posiekanego, drobnego szczypiorku sól, pieprz koperek, do dekoracji Jajka poprzekrawaj na pół, delikatnie wyjmij żółtka. Przełóż żółtka do miseczŚwietny dodatek do kanapek, tartinek i grzanek. Wspaniale uzupełni zestaw przekąsek przygotowany na wieczór w gronie przyjaciół. Pasta z oliwkami i twarożkiem Składniki: 200 g twarożku śmietankowego 12 zielonych oliwek 1 dymka ze szczypiorkiem 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka kolendry lub rzeżuchyProziaki z makiem [przepis]
śmiało takie placuszki podać także z różnymi dżemami, miodem lub jogurtem wymieszanym np. z konfiturami. Doskonale sprawdzają się również jako podstawa tartinek, które można posmarować np. pastą rybną. Proziaki z makiem 250 ml maślanki, 10 czubatych łyżek mąki, sól, pół łyżeczki sody, 2 łyżki makuKarnawałowe przysmaki
Tego rarytasu nie zastąpisz żadnym innym. Kremowa konsystencja, niezmienny od ponad 50 lat smak lat i składniki najwyższej jakości. To właśnie tym Majonez Kielecki podbił nasze serca. Z jego pomocą doprawimy warzywne sałatki, udekorujemy tartinki, a nawet przyrządzimy marynaty do wybornych pieczeniKanapeczki w wersji mini
nieco rzeżuchy, przykryj suchym kawałkiem pieczywa. Zepnij warstwy kanapeczek drewnianą wykałaczką. Pesto polskie z pietruszką i olejem rzepakowym [Jakub Kuroń gotuje] Tartinka to kanapka z pojedynczą warstwą pieczywa oraz ułożonymi na niej dodatkami (w odróżnieniu od sandwicza, w którym dodatkiWybierz się w podróż z Hochland Piato po najlepszych tradycjach kulinarnych śródziemnomorskich krain!
impreza czy spotkanie ze znajomymi może mieć gorący, południowy klimat! Ser urozmaici przystawki i przekąski - wygodne kostki można wykorzystać do przygotowania kolorowych koreczków, posypać serem sałatki lub przygotować tartinki . Tu liczy się przede wszystkim entuzjazm i kreatywność! CenaWięcej o Tartinki