ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)2 łyżki oleju1 ząbek czosnku - zmiażdżonytyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru6 dymek pokrojonych wzdłuż na 1 cm plastry500 g kurczaka ">piersi z kurczaka - pokrojonych w paski2 łyżki sosu z ostryg1/2 łyżeczki bulionu z kurczaka w proszku50 ml wody200 g groszku cukrowego1 czerwona paprykapokrojona w paski500 g mieszanych warzyw z puszkiSmażony kurczak z warzywami - sposób przygotowania: Olej rozgrzać w woku, dodać czosnek, imbir i dymkę. Smażyć minutę na dużym ogniu, energicznie mieszając. Dodać mięso i smażyć razem, wciąż mieszając. Kurczaka z dymką przełożyć na talerz. W woku połączyć sos z ostryg, bulion w proszku i wodę. Dodać groszek cukrowy i paprykę i smażyć 2 minuty, ciągle mieszając i zeskobując to, co przywarło do dna. Warzywa z puszki odcedzić i dodać do woka. Zmieszać i smażyć razem kolejną minutę. Dołożyć mięso i dymkę. Wymieszać z warzywami, podgrzewając razem Przełożyć na półmisek; podawać zaraz po przyrządzeniu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu