ßßß Cookit - przepis na Crumble bananowe z rabarbarem

Crumble bananowe z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

30 czerwca nastąpi likwidacja Google Reader. Zapraszam do obserwowania mojego bloga poprzez Bloglovin'! Rejestracja zajmuje chwilę, a to naprawdę świetne zastępstwo czytnika Google i najlepszy sposób na dalszą obserwację mojego bloga.
Kandyzowane owoce, jakieś cukinie, jakieś banany, dżemy... A gdzie TRUSKAWKI?
Czas na spowiedź. Otóż, wczoraj mimowolnie zdałam sobie sprawę, że to trochę śmieszne, kiedy niemal każdego popołudnia kupuję truskawki, a tak naprawdę rzadko kiedy mogą one dotrwać do poranka następnego dnia. ;)
Prawda jest taka, że od dziecka po prostu uwielbiam owoce. Szaleję za nimi i, szczególnie w czasach dzieciństwa, mogłam jeść je tonami. Podkreślam czasy dzieciństwa przede wszystkim przez wzgląd na to, iż mieszkałam w domku, a na podwórzu rosły nasze dwie ogromne czereśnie, jabłoń, drzewa wiśniowe, brzoskwinie, winogrona, jagody, maliny, śliwki i nawet te nieszczęsne truskawki. Trochę mi brakuje tego, że obecnie nie mogę czekać, aż dojrzeją jakiekolwiek owoce. Może kiedyś będę jeszcze miała swój ogród, może. Póki co... Cóż, póki co subtelnie nachodzę stragany. Nawet te polskie, bo dla polskich truskawek warto się przejechać.
/1 porcja/
- 1 łodyga rabarbaru
- 1 mały banan
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka suszonych wiśni
- 30g mąki
- 15g masła
- 15g cukru trzcinowego
Rabarbar i banana pokroić, wymieszać z miodem i wiśniami. Wyrobić kruszonkę. Zapiekać 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C.
Źródło:http://relishmeals.blogspot.com/2013/06/338-tuesday-bananowe-crumble-gdzie-te.html