Wykonanie
Kilka słów o mnieWitam wszystkich na mojej stronie o gotowaniu. Poniżej znajdziecie kilka słów o mnie:Od wielu lat mieszkam w najbardziej ruchliwym
mieście w Polsce, jednak wciąż marzę o pięknym
domku w Alpach.Uwielbiam rower, biegi, tenis, polubiłam także narciarstwo, staram się być aktywna przez cały rok.Podróżuję po świecie tak często jak tylko
mogę.Uwielbiam tematykę związaną z kuchnią oraz jedzeniem, uważam to za moją pasję. Może właśnie dlatego wybrałam zawód Dietetyka.W kuchni jednak nie stosuję półśrodków, kiedy przyrządzam charakterystyczną potrawę nie zamieniam np.
masła na
margarynę. Można powiedzieć, że jestem kobietą, która je wszystko.Posiłki przygotowuję zawsze z produktów o jak najwyższej jakości.W swojej kuchni staram się wciąż odkrywać i poznawać nowe smaki.PodróżeNie ukrywam, że inspiracją jest dla mnie kuchnia włoska i śródziemnomorska, której podstawą są świeże warzywa skąpane w słońcu oraz aromatyczne
przyprawy. Całość tworzy ze sobą smaczną i
barwną kompozycję, przy której tworzeniu tak naprawdę nie można się napracować, co uznaję za korzystną domenę kuchni włoskiej.Poniżej jedna z alpejskich miejscowości, w której jak zwykle w Dolomitach czuliśmy się świetnie.
Gwarne, ciasne uliczki, zgiełk, praca i wpatrzeni w turystów jak w obrazek Hindusi to charakterystyka Indii. My postanowiliśmy wybrać się z plecakiem we dwójkę do tego malowniczego
kraju. Z całą pewnością była to jedna z tzw. życiowych przygód. Kiedy teraz przypominam sobie 12 godzinny przejazd autobusem z tubylcami wąską
drogą nad Gangesem w wysokich Himalajach bądź noc w pociągu przejeżdżając z Jajpuru do Haridwaru to włosy mi się na głowie jeżą. Jednak dzięki tej podróży poznaliśmy od środka kulturę oraz codzienne życie Hindusów, w tym także ich kuchnię.
Swoją pasję do gotowania zawdzięczam różnym etapom w swoim życiu
między innymi podróżom, szkole a także domowi rodzinnemu. W dowód chęci podzielenia się moimi odkryciami powstała strona gotowaniezestylem.pl Wszystkie przepisy zamieszczone tutaj są sprawdzone oraz sfotografowane przeze mnie. Inspiracje kulinarne czerpię z różnych źródeł takich jak rozmaite książki kulinarne, przekazy słowne, telewizja oraz internet.Strona ta powstała dzięki jednej ważnej mi osobie za co serdecznie jej dziękuję.