ßßß Cookit - przepis na Kiełbaski w glazurze owocowej

Kiełbaski w glazurze owocowej

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
4 dość cienkie i niezbyt chude kiełbaski
2/3 szklanki galaretki z pigwy lub z czerwonej porzeczki
2 łyżki soku z pomarańczy
pieprz cayenne lub chili
Kiełbaski w glazurze owocowej - sposób przygotowania: Galaretkę owocową wymieszać z sokiem pomarańczowym, doprawić pieprzem według własnego smaku. Kiełbaski pokroić na mniejsze odcinki, końce każdego naciąć na krzyż, po czym nadziać wszystkie na dość długie szpikulce i grillować, często je obracając. Gdy leciutko się zrumienią, smarować je podgrzaną na grillu galaretką owocową i opiekać, aż skórka kiełbasek apetycznie zbrązowieje. Podawać z piklami i jasnym pieczywem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/164354963/kielbaski+w+glazurze+owocowej/p