Wykonanie
Lato to idealny sezon na dania z grilla, jednak grill nie zawsze musi byc typowo
mięsny.
Cukinia jest również smaczna i myślę że tak przygotowana zasmakuję nie jednej osobie
cukinii nie jedzącej. Polecam tą przekąskę na grilla.

SKŁADNIKI :1
młoda cukinia100 g
salami pokrojonej w plastry1
pomidor pokrojony w kostkę1 kulka
mozzarelli2 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskę
oliwasóloregano świeże lub suszonekilka listków
mięty lub
bazyliiPRZYGOTOWANIE :
Cukinię myjemy i kroimy na mniej więcej 1,5-2 centymetrowe plastry. Plastry posypujemy
solą i smarujemy z każdej strony
oliwą oraz nacieramy zmiażdżonym
czosnkiem. Grillujemy je krótko z obu stron, około 2 minut z każdej strony. Lekko grillowane plastry
cukinii posypujemy
oregano i układamy na nich po plasterku
salami,
mozzarelli oraz posypujemy pokrojonym
pomidorem.Kładziemy ponownie na grillu i pieczemy, aż
ser się rozpuści. Polewamy
ketchupem lub innym ulubionym sosem, chociaż ja uwielbiam
cukiniowe pizze bez żadnych dodatkowych
sosów. Jeszcze listek
mięty lub
bazylii i gotowe do podania.Są tak pyszne że wam również posmakują. Polecam :)
