Wykonanie
nocna dyniowa owsianka z
borówkami amerykańskimiovernight pumpkin oatmeal with blueberries
Znów wyspana i chyba nawet zadowolona. Szykuje się miły dzień.Wiele
razy robiłam już w swoim życiu
dyniową owsiankę. Na ciepło, na zimno. Ani razu nie wyszła mi tak dobra. Dalej nie szukam, ta wersja jest idealna.
/1 porcja/- 4 łyżki
płatków owsianych- 1 szklanka
mleka- 1/2 szklanki
dyniowego puree- 1 łyżeczka
syropu z agawy- 1/2 łyżeczki
cynamonu- 1 łyżka mielonych
migdałówPłatki gotujemy na
mleku do miękkości, następnie dodajemy resztę składników i mieszamy, trzymając na ogniu jeszcze kilka minut. Przelewamy owsiankę do miseczki, studzimy i chowamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc.