Idealne do kawy i herbaty. Każdy lubi i duży i mały :) Szybkie w przygotowaniu. Pyszne. Przepis z gazety "Sommar baka med bär" Året runtSkładniki: (24 ciasteczka) 1 dl = 100 ml4 ½ dl mąki1 dl cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru waniliowego200 g masła lub margaryny1 dl dżemu truskawkowegoSposób przygotowania:Włącz piekarnik na 200 °C. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Dodaj pokrojone w kostkę masło. Wyrabiaj ciasto rękoma lub użyj miksera. Formuj palcami małe kulki i wkładaj do papilotek, następnie ugnieć je, żeby przylegały do ścianek papilotek. W środku zrób dziurkę i nakładaj na każde ciasteczko odrobinę dżemu. Piecz ok 10 - 12 min. Uwaga! Ciasteczka mają być jasno żółte, niezbyt zarumienione. Po wyjęciu z piekarnika przełóż ciasteczka w papilotkach na kratkę do ostygnięcia. Smacznego!