ßßß
Składniki:2 ząbki czosnku1 cebula1/3 papryczki chili2 łyżki oliwy2 papryki2 kolby kukurydzy1 średnia cukinia250 g pieczarek3 pomidory250 g przecieru pomidorowego1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku1/2 łyżeczki chili1 łyżeczka suszonego oregano1 łyżeczka cukru1 łyżeczka soli morskiejpieprz mielonyOpis wykonania:Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy oliwę w garnku,wrzucamy czosnek i chwilkę podsmażamy, dodajemy cebulę . Smażymy co chwilę mieszając, aż cebula się zeszkli.Dodajemy oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę paprykę. Kukurydze oczyszczamy i skrajamy nożem, dodajemy do garnka. Zwiększamy ogień , dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy przez 2 - 3 minuty.Następnie dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki . Smażymy przez około 10 - 12 minut, od czasu do czasu mieszając warzywa, doprawiamy solą i pieprzem.Pomidory obieramy ze skórki, usuwamy pestki. Kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw. Cukinię kroimy w kostkę dodajemy do garnka. Dodajemy koncentrat pomidorowy, czerwoną paprykę w proszku oraz suszone oregano, doprawiamy cukrem i gotujemy przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy