ßßß
 
            
         Składniki:1 kg śliwek200 gram fruktozylody
Składniki:1 kg śliwek200 gram fruktozylody Przygotowanie:Śliwki należy przygotować wcześniej, żeby zdążyły się ochłodzić. Na gorąco też są doskonałe, można je podawać na deser z lodami, ale jeśli je usmażysz wcześniej i ostudzisz, to masz pod koniec obiadu lub przyjęci a mniej pracy i bałaganu, a przygotowanie deseru zajmie ci 2 minuty.Śliwki węgierki lub inne ciemne śliwki odzielić od pestek, dodać fruktozę i smażyć na patelni ok. 20 minut, mieszając drewnianą łyżka. Jeśli owoce są naturalnie słodkie, fruktozy można użyć mniej. Po ostudzeniu przełożyć do szklanego naczynia i można od razu podawać na gorąco albo odczekać aż ostygną i wstawić do lodówki na min. 2 godz. Deser ze śliwek jest pyszny i lekki.
Przygotowanie:Śliwki należy przygotować wcześniej, żeby zdążyły się ochłodzić. Na gorąco też są doskonałe, można je podawać na deser z lodami, ale jeśli je usmażysz wcześniej i ostudzisz, to masz pod koniec obiadu lub przyjęci a mniej pracy i bałaganu, a przygotowanie deseru zajmie ci 2 minuty.Śliwki węgierki lub inne ciemne śliwki odzielić od pestek, dodać fruktozę i smażyć na patelni ok. 20 minut, mieszając drewnianą łyżka. Jeśli owoce są naturalnie słodkie, fruktozy można użyć mniej. Po ostudzeniu przełożyć do szklanego naczynia i można od razu podawać na gorąco albo odczekać aż ostygną i wstawić do lodówki na min. 2 godz. Deser ze śliwek jest pyszny i lekki.