Szybkie cisto biszkoptowe z pysznym kremem.Składniki:biszkopt:6 jaj9 łyżek mąki pszennej9 łyżek cukru zwykłego1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka czubata kakaomasa:ser mascarpone 250 gkrem czekoladowo-orzechowy 200 gpolewa:2 łyżki śmietany 18 %2 łyżki masła6 łyżek cukru zwykłego2 łyżki kakaoUbijamy białka na sztywno z cukrem dodajemy żółtka, mieszamy dodając mąkę i proszek do pieczenia. Połowę ciast wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( 25 na 36 cm ). Do drugiej części dodajemy kakao, mieszamy i wykładamy na białe ciasto. Pieczemy około 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu kroimy wzdłuż na dwie części. Mascarpone ucieramy z kremem orzechowym na gładką masę. Masą smarujemy jedną część biszkoptu na białej stronie i przykrywamy drugą częścią. Na polewę gotujemy masło ze śmietaną i cukrem do gęstej masy wsypujemy kakao, mieszamy dokładnie i ciepłą polewą smarujemy nasze ciasto. Wstawiamy do lodówki by dobrze zastygło.