Wykonanie
Do picia zielonych koktajli nikogo nie trzeba już specjalnie przekonywać. Szklaneczka zielonego smoothie to istna bomba witaminowa, do tego przepyszna, jednocześnie stanowiąca kompletny posiłek, gdyż zawiera błonnik.Jedną z wielkich zalet koktajli obfitujących w chlorofil jest działanie oczyszczające organizmu. Zapraszam zatem na poświąteczny zielony detoks. W roli głównej zielone liście
włoskiej kapusty. Wiadomo
kapusta to baza zdrowej diety i najlepiej jeść ją na surowo.
Kapusta włoska obok
jarmużu to dwa najlepsze zimowe surowce na zielony koktajl.
Kapuście towarzyszy
ananas i dodatek pestek "
owocu życia"-
granatu. Zapraszam na następny zielony, przetestowany jeden ze smaczniejszych zimowych koktajli. Dominuje głównie miły posmak
owoców, poniewaz
kapusta jest zupełmie neutralna w smaku.
Składniki na 2 porcje:2 liście
kapusty włoskiej1/4
ananasa1
jabłkopestki z 1/4
granata1
bananodrobina
olejuokolo 1 szklanki
wody mineralnejWykonanie:
owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Z przeciętego
granatu uwolnić pestki odzielając je od białej osłonki. Umyć liście
kapusty i pokroić je w paski na dno kielicha blendera wlać
wodę mioneralną, następnie dołożyć pokrojone
owoce, liście
kapusty i pestki
granatu. Zmiksować do pożądanej konsystencji i "zjeść" zaraz po przygotowaniuNA ZDROWIE !