ßßß Cookit - przepis na Biały blok z kandyzowanym ananasem

Biały blok z kandyzowanym ananasem

nazwa

Wykonanie

Kolejna wersja znanego wszystkim bloku czekoladowego, tym razem biały… uwielbiam! Idealna słodziutka przekąska.
250 g margaryny
7 łyżek cukru
7 łyżek mleka
2 szklanki mleka w proszku (pełnego)
2 paczki herbatników
100 g ananasa kandyzowanego
W garnku rozpuszczamy margarynę, cukier i mleko. Gotujemy do momentu pojawienia się bąbelków. Zdejmujemy z ognia, dosypujemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Na końcu dodajemy pokruszone herbatniki i kandyzowanego ananasa. Masę przelewamy do keksowej foremki, chłodzimy w lodówce (najlepiej całą noc).
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/04/biay-blok-z-kandyzowanym-ananasem.html