ßßß Cookit - przepis na Skrzydełka pieczone w sosie tysiąca wysp

Skrzydełka pieczone w sosie tysiąca wysp

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam sos tysiąca wysp. Często przygotowuję go do sałatek, zapiekanek czy pieczonego mięsa. Tym razem upiekłam w nim chrupiące skrzydełka.
1 kg skrzydełek
Przyprawa do mięs
3 łyżki pikantnego keczupu
3 łyżki majonezu
0,5 łyżeczki cukru
1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sól
Pieprz
Skrzydełka myjemy, dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy w przyprawie do mięsa. W miseczce dokładnie mieszamy keczup, majonez, cukier, ostrą czerwoną paprykę, drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Sosem zalewamy mięso. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki (u mnie cała noc). Po tym czasie mięso wraz z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 190*C pod przykryciem przez 35 minut, następnie zdejmujemy folię i zapiekamy jeszcze 5-10 minut.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/04/skrzydeka-pieczone-w-sosie-tysiaca-wysp.html