Wykonanie
Składnikipodwójna pierś z
indyka1łyżka zmielonych
orzechów włoskich3 nieduże
buraczki czerwone
Śmietana 30% duży kubek4 plasterki
masłaSposób przygotowania1.
Filet z indyka myjemy posypujemy
przyprawą do
indyka odstawiamy do lodówki na 2 godziny, następnie pieczemy go w rękawie przez około 30 minut w temp 180° z plasterkami
masła.2. Gdy filet jest upieczony i wystudzony kroimy go na plastry. Sos powstały podczas pieczenia wlewamy do naczynia żaroodpornego dodajemy
śmietanę i wsypujemy starte
orzechy włoskie dokładnie mieszamy.
Indyka układamy w naczyniu z sosem i pieczemy jeszcze około 15 minut w temp 180°3.W
między czasie gotujemy czerwone
buraczki4.Gdy
indyk i
buraczki są już gotowe, układamy na talerzu kawałki
mięsa polewamy sosem obok układamy czerwone
buraczki pokrojone w ćwiartki, gdyż w tym wydaniu
indyk właśnie tak smakuje najlepiej