ßßß Cookit - przepis na Przyprawa do indyka

Przyprawa do indyka

nazwa

Wykonanie

Składniki
podwójna pierś z indyka
1łyżka zmielonych orzechów włoskich
3 nieduże buraczki czerwone
Śmietana 30% duży kubek
4 plasterki masła
Sposób przygotowania
1. Filet z indyka myjemy posypujemy przyprawą do indyka odstawiamy do lodówki na 2 godziny, następnie pieczemy go w rękawie przez około 30 minut w temp 180° z plasterkami masła.
2. Gdy filet jest upieczony i wystudzony kroimy go na plastry. Sos powstały podczas pieczenia wlewamy do naczynia żaroodpornego dodajemy śmietanę i wsypujemy starte orzechy włoskie dokładnie mieszamy. Indyka układamy w naczyniu z sosem i pieczemy jeszcze około 15 minut w temp 180°
3.W między czasie gotujemy czerwone buraczki
4.Gdy indyk i buraczki są już gotowe, układamy na talerzu kawałki mięsa polewamy sosem obok układamy czerwone buraczki pokrojone w ćwiartki, gdyż w tym wydaniu indyk właśnie tak smakuje najlepiej
Źródło:http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,339536074,title,INDYK-W-SOSIE-SMIETANOWYM,index.html