Wykonanie
Przeglądając fejsa przez przypadek trafiłam na pewną listę. Przypomniała mi ona problem kulinarny, z którym borykałam się będąc w stanie błogosławionym. Większość kobiet zapewne
skojarzy co mam na myśli, ale tym, którzy nie wiedzą
powiem, że każdy spożywany przez nas produkt ma określone Ph. Nasza krew znajduje się na poziomie 7,36 i do tej wartości powinniśmy dążyć. Nie jest to jednak takie proste. Większość zjadanych przez nas posiłków niestety ma niski indeks Ph i przez to czujemy się niezdrowo. Oczywiście na co dzień tego nie odczuwamy. Co wrażliwsze osoby np: kobiety w ciąży lub refluksowcy znają ten stan i bardzo uważnie pilnują diety. Jeśli tego nie zrobią, gorzko żałują przez resztę dnia. Nawet jeśli dziś nie odczuwasz dolegliwości, lata nieprawidłowej diety dadzą o sobie znać w przyszłości.Poniżej znajduje się niebieska lista produktów alkalizujących, które możemy jeść bez umiaru. Spis produktów pochodzi ze strony www.AkademiaWitalnosci.pl . Przepisałam ją sobie, aby
mieć podręczną listę do wydruku.
Ph naszej
krwi 7,36Na zielonej liście wypisano produkty neutralne. Z tym, że z moich subiektywnych obserwacji wynika, że
mleko bardzo zakwasza po jakimś czasie od wypicia. Dlatego lepiej go unikać, jeśli ktoś jest wrażliwy.
Lista czerwona, to produkty, które nam nie sprzyjają. Powinniśmy ich unikać i podstawę naszej diety opierać na powyższych. Zwróćcie uwagę na Ph 2 . 0 – bolesna prawda
VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Produkty alkalizujące i zakwaszające, 10 . 0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyŻelazoJaka
ryba na obiad?
Masło i jego zamiennikiGdzie znajdziemy witaminę C?Trochę o słodzeniu i miodzie