ßßß Cookit - przepis na Produkty alkalizujące i zakwaszające

Produkty alkalizujące i zakwaszające

nazwa

Składniki

Wykonanie

Przeglądając fejsa przez przypadek trafiłam na pewną listę. Przypomniała mi ona problem kulinarny, z którym borykałam się będąc w stanie błogosławionym. Większość kobiet zapewne skojarzy co mam na myśli, ale tym, którzy nie wiedzą powiem, że każdy spożywany przez nas produkt ma określone Ph. Nasza krew znajduje się na poziomie 7,36 i do tej wartości powinniśmy dążyć. Nie jest to jednak takie proste. Większość zjadanych przez nas posiłków niestety ma niski indeks Ph i przez to czujemy się niezdrowo. Oczywiście na co dzień tego nie odczuwamy. Co wrażliwsze osoby np: kobiety w ciąży lub refluksowcy znają ten stan i bardzo uważnie pilnują diety. Jeśli tego nie zrobią, gorzko żałują przez resztę dnia. Nawet jeśli dziś nie odczuwasz dolegliwości, lata nieprawidłowej diety dadzą o sobie znać w przyszłości.
Poniżej znajduje się niebieska lista produktów alkalizujących, które możemy jeść bez umiaru. Spis produktów pochodzi ze strony www.AkademiaWitalnosci.pl . Przepisałam ją sobie, aby mieć podręczną listę do wydruku.
Ph naszej krwi 7,36
Na zielonej liście wypisano produkty neutralne. Z tym, że z moich subiektywnych obserwacji wynika, że mleko bardzo zakwasza po jakimś czasie od wypicia. Dlatego lepiej go unikać, jeśli ktoś jest wrażliwy.
Lista czerwona, to produkty, które nam nie sprzyjają. Powinniśmy ich unikać i podstawę naszej diety opierać na powyższych. Zwróćcie uwagę na Ph 2 . 0 – bolesna prawda
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)
Produkty alkalizujące i zakwaszające, 10 . 0 out of 10 based on 1 rating
Podobne wpisy
Żelazo
Jaka ryba na obiad?
Masło i jego zamienniki
Gdzie znajdziemy witaminę C?
Trochę o słodzeniu i miodzie
Źródło:http://coolinarnie.pl/2014/01/12012/12012