Wykonanie
Pin It
Od kiedy stałam się posiadaczką maszynki do
lodów testuję różne przepisy. Dzisiaj przepis podpatrzony na blogu Kulinarne wariacje , troszkę przeze mnie zmodyfikowany. Do
truskawek dodałam mus
rabarbarowy.Składniki:500 g
truskawek3 duże łyżki musu
rabarbarowego400 g
jogurtu naturalnego typu greckiego4 łyżki
cukru250 g
śmietanki kremówki 30%Wykonanie:
Jogurt miksujemy z
cukrem, następnie dodajemy do niego
truskawki rozgniecione widelcem i mus z
rabarbaru i dalej miksujemy.Kremówkę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą
jogurtowo-
owocową.Następnie
lody przelewamy do maszynki do
lodów, uprzednio odpowiednio zmrożonej i postępujemy zgodnie z zaleceniem producenta maszynki.
Potem przekładamy
lody do pojemnika, przykrywamy i wkładamy do zamrażarki. Po 3-4 godzinach
lody powinny być gotowe.