Coś dla wielbicieli kokosu :)Składniki1 mały jogurt naturalny1/2 szklanki mleka1 łyżka żelatyny1 łyżka cukru pudru1/2 szklanki Malibu5 łyżek wiórków kokosowychdodatkowo:3 łyżki wiórków kokosowych1 płaska łyżka cukru pudru1 łyżeczka masłaSposób przygotowaniaŻelatynę wsypać do mleka, a kiedy napęcznieje, rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Jogurt z cukrem zmiksować do spienienia, cały czas miksując dodać żelatynę i Malibu. Na końcu wymieszać z wiórkami. Przelać do pucharków i schłodzić w lodówce.Masło rozpuścić na patelni, dodać wiórki i cukier. Smażyć cały czas mieszając aż wiórki się zezłocą. Wystudzić. Deser udekorować przed podaniem prażonymi wiórkami i gałązkami mięty. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL