Wykonanie
Rolada z
boczku, z frankfurterkami w środku:)Super propozycja na kanapki i efektowny wygląd :)Składniki:3 ząbki
czosnku4 frankfurterkiPrzygotowanie:Płat
boczku przekrawamy poziomo ( by był podłużny i rozkładał się jak książka ). Można kupić też, już gotowy rolowany.Przyprawiamy
boczek solą,
pieprzem i rozgniecionymi ząbkami
czosnku. Wkładamy do lodówki, na minimum godzinę ( najlepiej na noc ), by przeszedł
przyprawami.Po wyciągnięciu z lodówki, na brzegu
boczku układamy 4 frankfurterki i zwijamy ciasno. Obwiązujemy
boczek dratwą, lub nicią.Gotową roladę, wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika i pieczemy obracając co jakiś czas. U mnie trwało to około 2 godzin.
Pomysł na
kiełbaski w środku, znalazłam na tym blogu :)Kategorie: