Wykonanie
Makaron z
truskawkami… Dobry na deser, na obiad, czy jako słodka przekąska
między posiłkami. Możemy go jeść na ciepło i na zimno :)Jak lubimy i jak tylko mamy w danym momencie ochotę ;)Składniki:250g dowolnego
makaronu0,5kg
truskawek ( kilka zostawiamy, nie miksujemy )7 łyżek
jogurtu naturalnego, lub
śmietany5 łyżeczek
cukru ( plus/minus w zależności od gustu )kilka listków
bazylii ( opcjonalnie )Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg. wskazówek na opakowaniu.
Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki. Rozdrabniamy blenderem, lub w robocie.Do zmiksowanych
truskawek dodajemy
cukier i
jogurt. Mieszamy dokładnie, aż powstanie nam sos
truskawkowy.Gotowym sosem polewamy
makaron, posypujemy pokrojonymi na mniejsze części
truskawkami i opcjonalnie posypujemy listkami
bazylii.dania z
makaronemKategorie: