ßßß
Składniki4 bułki4 ząbki czosnku2 duże łyżki masła roślinnegosuszona bazyliasólpieprz2 plastry sera żółtegoCzas przygotowania: 10 minKarnawał w toku i wszędzie widzę coś na słodko. A tymczasem najbardziej pachnie mi czosnek. I dzisiaj taka oto prosta kolacja.Ścieram czosnek na tarce (na małych oczkach). Można posiekać drobno nożem. Tym razem praski nie polecam, bo szkoda, żeby wyciekł cały sok. Mieszam go z masłem, bazylią (ile kto lubi), do smaku można doprawić solą i pieprzem. Kroję bułki na połówki i smaruję każdą z nich. Teraz kroję drobno ser żółty i dla okrasy dorzucam na każdą połówkę bułki. Wstawiam do mocno nagrzanego piekarnika na 5-10 min (w zależności jakie mi się pieczywo trafiło). Kiedy bułki zaczynają się rumienić, można zajadać. Smacznego!
Podobne przepisyPenne z sosem mięsnym
Naleśniki z mięsem
Kaczka z patelni z zasmażanymi buraczkami
Lasagne bolognese
Faszerowany kabaczek