ßßß
Składniki:op. 5 sztuk wafli tortowych o średnicy 22-25 cm.250 g margaryny50 g kakao1 1/2 szklanki cukru1 op. cukru z wanilią1/2 szklanki mlekaDekoracja3 czekoladowe cukierki – u mnie Truflekolorowe drażetki lub jajeczkaPrzygotowanie:Tłuszcz topimy, dodajemy cukry,mleko i kakao. Dokładnie mieszamy aby nie było grudek.Gotujemy 5 minut, mieszając.Wafle rozkładamy ( jeśli są nierówne, możemy je przełożyć na moment wilgotną ściereczką, aby były bardziej plastyczne ).Przekładamy gorącą czekoladą, tak aby starczyło jej na wierzch i boki.Dekorujemy drażetkami i pokrojonymi Truflami.Odstawiamy do stężenia.Pischingera możecie trzymać w lodówce, wtedy wafle nie rozmiękną od czekolady, jeśli lubicie tort lekko ciągnący zostawcie go w temperaturze pokojowej.Smacznego!ANia!
Powiązane notki:Wspaniały tort orzechowo-miodowy z polewą czekoladowąSłodka kąpiel z pianką, czyli mus czekoladowy z karmelizowanymi owocami i beząWuzetka ( W-Z) z kremem cytrynowymUrodzinowy TORT CAPPUCINO (kawowy) , przepis i fotorelacjaBajaderki z piernika i makowca