Wykonanie
Najprostszy „oszukany”
mus chekoladowy – tylko dwa składniki i dowolne dodatki :)The easiest cheats chocolate mousse there is – only two ingredients and any topping you want :)…Składniki:100g
mlecznej czekoladypuszka
bitej śmietany (250g)mrożone
malinypłatki kokosowerozpuść
czekoladę z ok 3-4 łyżkami
bitej śmietany w naczyniu o pojemności ok 1l umieść tyle
bitej śmietany, by wypełniła je w 1/3dodaj
czekoladę do
śmietany, dokładnie wymieszajdodaj pozostałą
śmietanę i delikatnie wymieszaj, aż składniki się połączą i powstanie gładki, puszysty musprzełóż mus do dowolnego naczynia/naczyń (użyłam 3 kokilek) i wstaw do lodówki lub posyp pokruszonymi
malinami i
płatkami kokosowymi i zjedz od razu :)Smacznego! :)…Ingredients:100g of milk chocolate1 spray can of whipped cream (250g)frozen raspberriescoconut flakesmelt chocolate with 3-4 table spoons of whipped creamin an 1l dish put as much cream, to
make it 1/3 fulladd melted chocolate, stir welladd remaining whipped cream and stir carefuly until ingredients combine into smooth, fluffy moussetransfer it into any dish(es) you want (I used 3 porcelain souffle dishes) and put it into the fridge or add crushed frozen raspberries and coconut and eat immediately :)Bon appetit! :)