Wykonanie
Znakomity (i bardzo łatwy) sposób, by ze zwykłej tabliczki
czekolady zrobić małe, smakowite dzieło sztuki :)Great (and
very easy) way to change your chocolate into small, delicious piece of art :)…Składniki:tabliczka
białej czekolady (100g)
różowy barwnik spożywczy w żeluliofilizowane
malinydmuchany
ryżpołóż tabliczkę
czekolady (w całości) na wyłożoną pergaminem blaszkę i wstaw do ciepłego pieca (mój miał 150 C) na 2-3 minuty, żeby
czekolada zrobiła się miękkaodrobinę barwnika rozrzedź w kropli
wody, następnie przy pomocy wykałaczki zrób na
czekoladzie wzorkiposyp
czekoladę pokruszonymi
malinami i
ryżem (możesz delikatnie docisnąć łyżką, ale tak, by nie dotknąć
czekolady)wstaw do lodówki na godzinęSmacznego! :)…Ingredients:100g of white chocolate (in one piece)pink, gel food coloringlyophilized raspberriespuffed riceput your chocolate on a baking
tray covered with baking paper and put into warm oven (mine was 150 C) for 2-3 minutes to
make chocolate softmix a
tiny bit of food coloring with drop of water and, using tooth pick,
make zigzags on the chocolatesprinkle with crushed raspberries and rice (you can press it down a bit with a spoon, but don’t touch the chocolate)put into the fridge for an hourBon appetit! :)