ßßß Cookit - przepis na Nowe smaki Magnum – Black Ό Pink / New flavours of Magnum – Black Ό Pink

Nowe smaki Magnum – Black Ό Pink / New flavours of Magnum – Black Ό Pink

nazwa

Wykonanie

Niedawno wypatrzyłam na mieście plakat reklamujący dwa nowe smaki lodów Magnum. Nie mogłam ich nie spróbować ;)
A few days ago I’ve seen an ad of two new flavours of Magnum ice cream. I couldn’t not to try them ;)
I jak wrażenia? Mieszane.. Zacznę od Pink, czyli Marc de Champagne. Na stronie producenta opisany jest tak:
„Magnum PINK to jedwabisty, delikatny lód o smaku Marc de Champagne (Napoju alkoholowego z regionu Francji słynącego przede wszystkim z produkcji szampana), oblany wspaniałą kruchą perłową czekoladą Magnum w jasnoróżowym kolorze.”
Wspomniana w opisie „perłowa czekolada” faktycznie jest perłowa. A dokładnie perłowo-różowa. Wg informacji na opakowaniu, jest ona mleczna, chociaż dla mnie zdecydowanie bliżej jej do gorzkiej. Jeśli chodzi o wnętrze – nie da się ukryć, że jest to smak napoju alkoholowego, przypominający szampana. Jak dla mnie jest zdecydowanie zbyt intensywny, ale piję % od święta, więc dla mnie wszystko o „alkoholowym” smaku jest zbyt mocne.
Magnum Black, czyli Espresso:
„Magnum BLACK to synonim czaru i wytwornej elegancji. Zmysłową przyjemność gwarantuje smak Espresso z najprawdziwszej arabiki, zamknięty w kremowym waniliowym lodzie otoczonym chrupiącą warstwą najlepszej gorzkiej czekolady Magnum.”
ten smak też nie przypadł mi do gustu.. Lód oblany jest gorzką czekoladą (za którą nie przepadam..), a w środku jest kawowy (nie piję kawy..). Także tak naprawdę cieżko mi powiedzieć, czy smak jest naturalny, czy nie.
Podsumowując – nowe smaki Magnum zupełnie nie trafiły w mój gust, także pozostanę przy ulubionym Almond ;)
ps na stronie producenta wymieniony został smak Mint. Jedliście go może? Warto spróbować?

And what are my feelings? Mixed… I’ll start with Pink, Marc de Champagne. On the English site there is no word about it.. But on the Polish site, there is an information, that it tastes like Marc de Champagne (drink containing alcohol from Champagne, France) and it’s covered with pearl chocolate. What is pearl chocolate? It’s milk chocolate (to me it’s more dark, than milk), covered with pearl-pink color. The actual ice cream tastes very alcoholic and champagne-like. Because I drink % very rarely, everything that taste just a little alcoholic is too strong for me and I don’t like it.
On the other hand, Magnum Black, Espresso is covered with dark chocolate (I don’t like dark chocolate..) and the inside taste like coffee (which I don’t drink…). So it’s really hard for me to say, if it tastes natural, or not.
In summary – new flavours of Magnum totally didn’t hit my taste, that’s why I will stay with my favourite Almond, and leave new flavours to you ;)
Źródło:http://sweetworldofs.pl/2013/05/04/nowe-smaki-magnum-black-pink-new-flavours-of-magnum-black-pink