Wykonanie
Ciastka z zębami (nieco krzywymi, ale to tylko dodaje im uroku ;)Składniki:12-14 okrągłych , płaskich
ciastek (np chocolate chip cookies)1 opakowanie budyniu bez
cukru (dowolny, byle był jasny albo różowy po zrobieniu)400ml
mleka1
bananmini marshmallow (pianki)ew. czerwony barwnik spożywczy/dżem/syrop, który nada budyniowi różową barwęew. czarny barwnik w żelu – by namalować oczyprzygotuj
budyń z 400ml
mleka (jeśli będziesz zabarwiał go czymś słodkim np
dżemem, nie dodawaj
cukru), odstaw żeby odrobinę przestygł (tak, żeby nie parzył przy dotknięciu)pokrój
banana na plastry grubści pianek (stojących na okrągłej stronie)do budyniu dodaj barwnik/dżem/syrop, dokładnie wymieszaj, przełóż do rękawa cukierniczego lub
torebki na mrożonkijeśli używasz
torebki na mrożonki: po napełnieniu obetnij jeden z jej końców – przez powstały otwór wyciśniesz
budyńnałóż
budyń na spodnią stronę każdego
ciastka, na środku połóż
banana, dookoła ułóż pianki, następnie przykryj drugim
ciastkiem (stroną z
budyniem)jeśli chcesz zrobić oczy, namaluj na piance źrenicę i przyklej ją (piankę) do
ciastka przy pomocy odrobiny budyniuSmacznego! :)*jeśli uznasz, że
budyń jest zbyt płynny zostaw jeszcze przez chwilę do ostygnięcia – dzięki temu zgęstnieje