Cookit - przepis na Piersi z intensywnym smakiem roztopionego sera camembert oraz pomidorem. Czosnek niedźwiedzi nadaje im charakteru a majonez podkreśla smak.
15 maja 2015Składniki:2 pojedyncze piersi z kurczaka bez polędwiczek1 naturalny ser camembert 125g.1 pomidorsól , pieprzpomidory suszone z czosnkiem i bazyliączosnek niedzwiedzimajonejDodatkowo:wykałaczkiPrzygotowanie:Piersi umyć ,osuszyć, oczyścić z błonek.Rozciąć wzdłuż tworząc płat.Każdą pierś posypać obficie przyprawami.Umytego pomidora oraz ser camembert pokroić plastry.Na połowie mięsa układać ser z pomidorem.Złożyć kieszonkę nakładając pusty kawałek mięsa na farsz.Piersi spiąć wykałaczkami , wierzch mięsa polać / posmarować majonezem.Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.Przed podaniem usunąć wykałaczki. Serwować z frytkami lub gotowanymi ziemniakami i ulubioną sałatką.SmacznegoPost navigation← Pierogi z mnóstwem witamin. Można by było nazwać je letnimi. Młoda kapusta , kalarepa , marchewzioła.Całość tworzy niebanalny posiłek. Moja 2 letnia córka zjadła na raz dwa pierogi ze słowami ” mamuś jeśće” :)Przekąska z tortilli na zimno którą uwielbiają za równo dzieci jak i dorośli. →