Wykonanie
12 kwietnia 2015Składniki:Ciasto:1 i 1/2 szklanki
mąki pszennej3/4 szklanki
cukru1/3 szklanki
oleju2
jajka250g.
jogurtu naturalnego2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cukru waniliowego3 łyżki
kakaoNadzienie:1 tabliczka
mlecznej czekoladyDodatkowo:
krem czekoladowykolorowe ,
czekoladowe drażetki
Przygotowanie:Ciasto:Wszystkie składniki zmiksować lub połączyć dokładnie łyżką.Na dno papilotek/foremek wlewać porcję ciasta ,dodać po 1 kostce
czekolady.Piec muffinki ok.30min w piekarniku nagrzanym do 180st.Ostudzić.
Krem czekoladowy przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego , udekorować wierzch każdej muffinki. na kremie użołyć kolorowe
groszki.SmacznegoPost navigation← Moja rodzina uwielbia wykwintne sałatki , ta jak najbardziej do nich należy. Najlepiej smakuje na świeżym powietrzu , jest lekka a zarazem syta.Letnia przekąska która zachwyci dzieci i dorosłych. →