Wykonanie
Dziś przedstawiam pomysł na szybkie mini tarty z
ciasta francuskiego ze
śliwkami. Pyszny deser lub przekąska, którą zrobimy praktycznie bez wysiłku, gdy mamy ochotę na coś słodkiego lub wiemy,że za chwilę wpadną goście, a słodkości w domu brak:). Polecam!Przygotowanie: 15 min,Pieczenie 20-30 min,Ilość porcji:6-8 (w zależności od wielkości)Składniki:1 opakowanie (275 g) gotowego
ciasta francuskiego3
śliwki,bez pestki,pokrojone w plasterki4 łyżki roztopionego
masła6-8 łyżeczek
cukruPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw temperaturę na 190 0C.Rozwiń
ciasto francuskie i przekrój je wzdłuż na pół. Następnie podziel obie połowy na 6 lub 8 prostokątów.Wyłóż papierem do pieczenia blachę i poukładaj na niej wykrojone kawałki
ciasta francuskiego.Na każdy kawałek wyłóż plasterki
śliwek, tak by delikatnie nachodziły na siebie.Posmaruj je roztopionym
masłem i posyp równomiernie każdy kawałek łyżeczką
cukru.Piecz do zarumienienia ok.20-30 min.Podawaj jeszcze ciepłe.Smacznego!
Share the post "Ekspresowe mini tarty ze
śliwkami"