Wykonanie
HomePrzetwory15kwi
Dżem z
jabłek i landrynekLoading...30min.Łatwe0 KomentarzyPyszny
dżem z
jabłek i landrynek super smakuje z naleśnikami czy drożdżowymi racuchami

Składniki1,5 kg.
jabłek (po obraniu)30 dkg. landrynek o smaku
owocowymcukier do smakuSposób przygotowania
Jabłka pokroić na drobne części, dodać kilka łyżek
wody, smażyć pod przykryciem, dodać landrynki cały czas smażyć co jakiś czas mieszają gdy landrynki się rozpuszczą dodać
cukier do smaku, smażyć jeszcze oko. 10 minut, gorące wkładać do słoików, pasteryzować 15 minut.
Dżem jest super dodatkiem do naleśników czy
drożdżowych racuchów .RadaDobrze jest wybrać landrynki w kolorze czerwonym czy
pomarańczowym, wtedy
dżem ma bardzo ładny kolor, w moim było za dużo zielonych, dlatego kolor jest zielonkawy.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab