ßßß Cookit - przepis na Domowy baton orzechowy

Domowy baton orzechowy

nazwa

Wykonanie

Home
Na Słodko
Ciastka
10
maj
Domowy baton orzechowy
Loading...
0 Komentarzy
Domowy batonik na ciasteczkowym spodzie z dużą ilością orzechów i innych bakalii, bardzo smaczna przekąska nie tylko dla dzieci ;)
Składniki
2 szkl. zmielonych ciastek owsianych
1/2 szkl. roztopionego masła
150g czekolady mlecznej
1/2 szkl. rodzynek
1 szkl. pokrojonych orzechów (włoskie, laskowe, ziemne, migdały)
1 szkl.wiórek kokosowych
puszka mleka skondensowanego słodzonego
Sposób przygotowania
Do zmielonych ciastek dodać masło, wymieszać.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciastka, wyrównać i dobrze docisnąć używając szklanki
Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, rozłożyć na ciastka następnie rodzynki, wiórka kokosowe i orzechy całość zalać mlekiem
Piekarnik nagrzać do 175*C, piec około 30 minut.
Rady
Jeśli chcemy mniej słodki baton czekoladę mleczną możemy zastąpić czekoladą gorzką
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/domowy-baton-orzechowy