Tarta dla fanów bardzo słodkich smaków. Odzwyczaiłam się już dużych ilości cukru, ale ten deser bardzo mi smakował. Kwaśny krem i granat równoważył słodką masę kajmakową. Mascarpone, tym razem, połączyłam z jogurtem greckim i myślę, że to był świetny (zdrowy?) pomysł. W spodzie możemy też znaleźć trochę płatków owsianych. Polecam!Inne słodkości z granatem: Marcepanowe serniczki, Tarta z kremem chałwowym i figą, Cynamonowe kruche babeczki z kremem czekoladowym/forma o średnicy 28cm/250g mascarpone200g jogurtu greckiego400g masy kajmakowej200g ciastek digestive3 łyżki płatków owsianych1 łyżka masła1 owocgranatuCiasteczka i płatki owsiane rozdrobnić na gładką masę wraz z masłem. Wyłożyć nią dokładnie formę na tartę. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.Mascarpone dokładnie wymieszać z jogurtem. Na wcześniej przygotowanym spodzie rozsmarować masę kajmakową. Na nią wyłożyć krem. Schłodzić przez kilka godzin (a najlepiej przez noc) w lodówce. Przed podaniem posypać ziarenkami granatu. Smacznego!