ßßß
Składniki::pieprzpomidory: 3-4szpinak: 50 daggałka muszkatołowasólmakaron muszle: 4 porcjebiały ser: 20 dagbułka tarta: 2-3 łyżkiolej: 2masło: 4 łyżkicebule: 2mleko: 100 mlczosnek: 2-3 zabkiMakaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie. Cebule posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.Rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić połowę cebuli i czosnek, dodać szpinak i smażyć kilka minut. Doprawić. Następnie zmiksować z serem, bułką tartą, i mlekiem, doprawić.Farszem napełniać muszle. Na maśle zeszklić resztę cebuli, dodać posiekane pomidory, doprawić i przelać na dno naczynia żaroodpornego. Ułożyć muszle i zapiekać ok. 20 minut w 180ºC.Powiązane wpisy:Domowe spaghettiLasagne-bolognese(prawdziwa włoska) :)Zupa krem z dyni-dla najbardziej wymagającychZupa z dyni