Kiedy przychodzą goście, nadchodzi czas na pyszne słodkości300 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia150 g cukruszczypta soli2 łyżki startej skórki z cytryny1 opakowanie cukru wanilinowego (ja dodałam laskę prawdziwej wanilii)2 jajka250 ml jogurtu125 g masła, roztopionegoMąkę przesiewam, dodaję proszek do pieczenia, cukier, sól, cukier waniliowy. Wszystko dokładnie mieszam. W drugiej misce mieszam jajka z jogurtem i roztopionym masłem. Mieszam bardzo dokładnie. Obie masy łączę ze sobą delikatnie mieszając aż otrzymam lekko grudkowatą ale jednolitą masę. Przekładam ją do foremek na babeczki ( mi wyszło ok.16 porcji). Piekę w rozgrzanym do 190C piekarniku do momentu aż wierzch babeczki będzie brązowy. Odstawiam do ostygnięcia.Krem do dekoracji:200ml śmietanki kremowej 30%2 łyżki cukru50ml wrzątku1 opakowanie dowolnej galaretki (ja wybrałam owoce leśne)Śmietankę ubijam na sztywno z cukrem. Galaretkę rozpuszczam we wrzątku i mieszam do momentu aż będzie tylko lekko ciepła. Do ubitej śmietany powolutku dolewam galaretkę cały czas miksując. Ozdabiam babeczki w dowolny sposób.Smacznego!P.S. Przepis na babeczki zaczerpnięty z kwestiasmaku.com ; przepis na krem podpatrzyłam na kotlet.tvPowiązane wpisy:Sorbetmalina – owoce leśneLeśny mech (wersja inna niż wszystkie)Biszkopt z jabłkamiSos rabarbarowy