ßßß Cookit - przepis na Zupa z dwóch czekolad

Zupa z dwóch czekolad

Wykonanie

Nagrodzony przepis konkursowy od patkaa3
Składniki (dość duże, dla 2 osób):
50 g posiekanych orzechów laskowych
50 g płatków migdałowych
200 g ciemnej czekolady z nadzieniem (u mnie krówkowym), rozpuszczonej w kąpieli wodnej
200 g białej czekolady z nadzieniem (u mnie kokosowym), rozpuszczonej w kąpieli wodnej
80 g śmietanki kremówki
po 8 gałek lekko rozpuszczonych lodów czekoladowych i śmietankowych lub waniliowych
Sposób przygotowania:
Do ciemnej czekolady dodać lody czekoladowe i kremówkę, miksować przez chwilę. Do białej czekolady dodać lody śmietankowe i róznież zmiksować. Z jednej strony nalewamy zupę białą, a z drugiej- ciemną (ja nalałam najpierw białą potem ciemną, bo niestety nie miałam odpowiedniego naczynia). Wzdłuż linii łączącej zupy posypujemy obficie migdałami i orzechami laskowymi.
Podajemy natychmiast, bo luby z pewnością czeka!
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/02/zupa-z-dwoch-czekolad.html