ßßß Cookit - przepis na Ciasto budyniowe bez pieczenia

Ciasto budyniowe bez pieczenia

nazwa

Wykonanie

Jest to przepis, który dostałam ponad 12 lat temu od kuzynki i zawsze jest tak samo pyszny.
standardowa prostokątna blaszka
Składniki:
3 budynie waniliowe lub śmietankowe
1 litr mleka
spore opakowanie herbatników ala pepitki
spore opakowanie okrągłych biszkoptów
Polewa:
1/3 kostki margaryny
2 łyżki mleka
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
I Na spodzie blaszki wykładamy okrągłe biszkopty - ściśle. Jeśli zostaje miejsca z boku- możemy je uzupełnić połówkami biszkoptów.
II Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowania - tylko na 3 budynie - zużywamy tylko 1 litr mleka a nie 1,5. Wylewamy gorący budyń na biszkopty.
III Na wierzchu układamy herbatniki
IV Nakładamy polewę
V Gdy ostygnie - umieszczamy w lodówce po ok 1h - będzie idealne do krojenia.
VI Porcjujemy na wielkość herbatników.
Polewa:
Rozpuszczamy margarynę. Zdejmujemy ją z ognia dodajemy mleka i cukru pudry. Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę. Jeśli będzie się trudno mieszać lub masa będzie za gęsta - podgrzewamy. Dodajemy kakao i mieszamy. Wylewamy gorącą, płynną masę od razu na ciasto;)
Polecam i smacznego!
Źródło:http://mkgotuje.blogspot.com/2013/04/ciasto-budyniowe-bez-pieczenia.html