Wykonanie
Wyjątkowe i zjawiskowe
ciasteczka na patyku. Na wyjątkowy, magiczny czas Świąt Bożego Narodzenia. Nie tylko przepięknie przyozdobią stół, ale zachwycą Was smakiem. Świątecznym smakiem! Piernika,
suszonej śliwki,
daktyli, prawdziwej
czekolady i chrupiącej chmurki z posypki karmelowej. Wspaniała odmiana dla sztampowych
ciastek. Sposób podania i wygląd zachwyci każdego. Przez chwilę możesz poczuć się znów jak dziecko ;-). To co wchodzisz w to? ;-)Zapraszam Was do wspólnego pieczenia!
BĘDZIEMY POTRZEBOWAĆ :- POSYPKI DECORADA DELECTA KARMEL- PIERNICZKI DOMOWEGO WYPIEKUPRZEPIS:- 250 g
mąki-150 g
miodu- 50 g
cukru brązowego- 60 g
masła- 1
żółtko- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia marki Delecta- 30 g
przyprawy do piernika- łyżka
kakaoW rondelku rozpuść
masło z
cukrem,
miodem i
przyprawą do piernika. Bo wymieszaniu i połączeniu się masy. Wystudź masę. Następnie wszystkie suche składniki wymieszaj z mokrymi. Zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce przez 15 minut.Rozwałkuj, powycinaj foremką pierniki. Pieczemy 9 minut w temp. 180 stopni. Piekarnik grzanie: termoobieg.Pierniczki studzimy.- 120 g
SUSZONEJ ŚLIWKI- 120 g
SUSZONYCH DAKTYLI- 3 ŁYŻKI
KAKAO- 100 g MASŁA- 50 g
CZEKOLADY MLECZNEJWYKONANIE:200 g upieczonych i wystudzonych pierniczków zmiksuj blenderem, z
masłem,
śliwkami,
daktylami. Do masy dodaj
kakao. Dłońmi uformuj kule. Każdą układaj na talerzyku. Gotowe kule wstaw na 30 minut do lodówki. Następnie w kąpieli
wodnej rozpuść
czekoladę.Każdą kule nabij na kolorową słomkę i maczaj w
czekoladzie. Na sam koniec każdego
cake popsa obsyp obficie posypką DECORADA delecta KARMEL.Gotowe!
Cake popsy najlepiej się prezentują w wysokich szklankach. Są bardzo aromatyczne i przepyszne. Trudno się od nich oderwać hehehehe!Bardzo gorąco Wam polecam ten przepis!
Przepis zgłaszam do konkursu na DURSZLAK.PL orgaznizowany przez
markę DELECTA!
Życzę WAM SMACZNEGO!