Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Przyprawa do
boczku, sałaPoradnik Domowe
Wędliny »
Boczek po krymsku
Składniki:-
boczek wieprzowy ze skórą, tłusty-
czosnek-
liść laurowy-
przyprawa do sała-
sól morska lub kamiennaSposób wykonania:
Boczek ze skórą tniemy na kawałki ok. 6cm szerokości. Na dno pojemnika do solenia wsypujemy 1cm
soli. Kawałki
boczku nacieramy rozciśniętym ząbkiem
czosnku,
solą i
mieszanką przypraw. Kładziemy skóra na
sól w pojemniku, układamy na wierzch kilka plastrów
czosnku i
listek laurowy. Na wierzch kładziemy drugi kawałek
boczku, skórą do góry.
Zamykamy pojemnik i odstawiamy do pomieszczenia o temp. 16-18 stopni na tydzień.Po tym czasie wyjmujemy z pojemnika, czyścimy z
soli i przechowujemy w lodówce.W trakcie przechowywania
mięso będzie dojrzewało.SmacznegoPodziękowania kol. Sergiejowi za przesłany przepis. Dzięki.sobota, 28 listopada 2015, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter