Wykonanie
Tylko 4 składniki. Bardzo dobre połączenie smaków. Nie wszystko co dobre wymaga godzin spędzonych w kuchni :)Składniki:
awokadołosos wędzony - plastry lub w kawałku
sok z cytrynytwarożek (uzylam gotowego)dodatkowo: wykałaczkiWykonanie:Dojrzałe
awokado kroimy na pół (naokolo pestki), przekręcamy połówki tak, by bezpestkowo wydobyć jedną połowę warzywa. Obieramy ze skóry. (częsc, na której pozostała pestka obieram takze, a kroję
awokado operując nozem na pestce), kroimy na kawałki - duze kostki.
Awokado skrapiamy obficie
sokiem z cytryny.
łososia w kawałku pokroić na duże kostki, jesli mamy go w plastrach - rwiemy na mniejsze kawałki.Na wykałaczkę nadziewamy
łososia, jako drugie
awokado. Jemy nabierając uprzednio koreczkiem sporo
twarożku.Pyszne!