Wykonanie
Podpatrzone w necie :-) Szybka i pyszna przekąska na słodko :-)Nie masz czym poczęstować gości? takie rogaliki zrobisz błyskawicznie, nawet tuż przed przybyciem gości :-)Składniki:1 op. gotowego
ciasta francuskiego4-5
bananów1
żółtkoodrobina
soku z cytrynypolewa czekoladowa do polaniaWykonanie:
Banany obrać ze skóry, przekroić na połówki i skropić
sokiem z cytryny.
Ciasto francuskie pociąć na kwadraty i na każdym kwadracie ułożyć ukośnie połówkę
banana. Skleić ze sobą przeciwległe rogi, tak aby powstał rogalik.Wierzch ciasta posmarować
żółtkiem. Ułożyć rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawić do nagrzanego piekarnika (temp.200 st.C) i piec ok. 15 minut.Wystudzone
ciastka polać
polewą czekoladową.Smacznego :-)