Wykonanie
Rośnie sobie niewinnie gdzieś pomiędzy zaroślami wspaniała roślina, którą się nie znosi za to, że parzy. A w ogóle to przecież chwast jest ;)Pokrzywy zbieram często. Robiłam z nich gnojówkę. Świetna sprawa dla warzyw i kwiatów. Doskonale je odżywia - rosną w oczach. W tym roku zerwałam je dla siebie i wysuszyłam. Moje zdrowie też muszę trochę podratować, skoro jest zbawienna dla warzyw to dlaczego nie dla mnie? Trafiłam na bardzo fajne strony poświęcone naturalnym sposobom leczenia Natura
herbaty . Są tam świetnie opisane
zioła, ich właściwości i zastosowanie. Ciekawostka co potrafi wyleczyć sok oraz więcej informacji na temat pokrzywy znajdziecie na stronie www.ulubione.blutu.pl tutaj . Nie
będę rozpisywać się o pokrzywie, poczytajcie i spróbujcie.
Więc do dzieła, żadnej wielkiej filozofii tutaj nie ma.Składniki:10 suszonych liści pokrzywy1 litr przegotowanej
wodyLiście zalać wrzątkiem i zaparzać 5 minut. Można dosłodzić ją
miodem lub
sokiem najlepiej własnej produkcji. Osobiście tego nie robię. Smak ma przyjemny, lekko słodkawy.
Może warto zwrócić się w stronę natury, która podaje nam swoje dary jak na dłoni wystarczy sięgnąć...