ßßß Cookit - przepis na Lody waniliowe z migdałami i sosem pomarańczowym

Lody waniliowe z migdałami i sosem pomarańczowym

nazwa

Wykonanie

Do sporządzenia tego prostego ale niezwykle eleganckiego deseru potrzebne będą:
6 gałek lodów waniliowych (trzy na porcję)
garść płatków migdałowych
skórka z 1/3 pomarańczy
mięta do dekoracji
5 łyżek sosu pomarańczowego (przygotowanie patrz zakładka sosy)
Skórkę z pomarańczy (pozbawioną wcześniej białej błony) kroimy w drobne paseczki.
Do pucharków porcjujemy lody i polewamy je gorącym sosem pomarańczowym. Całość posypujemy płatkami migdałowymi i drobno pokrojoną skórką pomarańczową.
Deser dekorujemy gałązką mięty.
I gotowe!
Deser smakuje rewelacyjnie. Polecam.
Źródło:http://www.kulinarny-blog.pl/lody-waniliowe-z-migdalami-i-sosem-pomaranczowym