Wykonanie
Zimna
kawa jest idealna na upalne dni, dzisiaj
kawa po grecku z
czekoladą. Po wypiciu takiego
napoju - orzeźwienie gwarantowane. Moim gościom bardzo smakowała, z pewnością będą wracali do tego przepisu.
SKŁADNIKI : na jedną
kawę2 płaskie łyżeczki
kawy rozpuszczalnejcukier, tyle ile słodzimy5 łyżek zimnej
wodymleko tyle aby napełnić szklankę4-5 kostek
lodupłynna
czekoladaPRZYGOTOWANIE :Do szejkera wsypujemy
kawę, wlewamy
wodę i odrobinę
mleka. Energicznie mieszamy aż powstanie gęsta pianka, można użyć elektrycznego mieszadełka.Do wysokiej szklanki wlewamy finezyjnie płynną
czekoladę, dodajemy kostki
lodu, wlewamy ubitą
kawę i dopełniamy szklankę
mlekiem.
Kawę pijemy od razu po przygotowaniu. Smacznego :)