Wykonanie
Zrobiłam mini
ciasteczka i planowałam zrobić z nich parfait, ale skończyło się na tym, że wrzuciłam je do
puddingu i smakowało obłędnie !! mimo, że wyglądają niepozornie wszyscy uwielbiają te mini
ciasteczka, możecie oczywiście z tego przepisu zrobić normalne duże, albo nawet batony, ja dzisiaj przedstawiam bardzo nietypowy deser, który z czystym sumieniem
mogę wam polecić, jest bardzo zdrowy, zwiera mnóstwo
białka, złożonych węglowodanów, witamin i minerałów, a do tego smakuje wyśmienicie, robi się je w parę chwil, jedyny minus to, to że bardzo szybko znikają ze stołu.
Składniki na ok 3 porcje :1/2 szklanki
płatków owsianych1/2 szklanka
płatków quinoa ( ja użyłam melvit)5 łyżek
wiórków kokosowych1/2 szklanki
masła orzechowego2-3 łyżki
miodu4 łyżki chiaszklanka
mleka roślinnego lub zwykłegoPrzygotowanie :Połączyć w misce
płatki, wiórki,
miód i
masło uformować masę jeśli będzie za mało się kleić dodać łyżkę letniej
wody lub dodać więcej
miodu lub
masła orzechowego, ułożyć na małej blaszce wyłożonej papierem (na tyle ile starczy masy, moja nie starczyła na całą blaszkę, ale to nie przeszkadza) odstawić do lodówki na kilka godzin, w tym czasie do
mleka wsypać nasiona i również odstawić do lodówki do ostygnięcia (możecie do
puddingu dodać
miodu, jeśli lubicie słodki) następnie wyłożyć
pudding na miseczki, wyjąć masę, pokroić na małe
ciasteczka i dodać do
puddingu, ja posypałam dodatkowo na wierzchu czarnym
sezamem.Smacznego :)