Wykonanie
Te
ciasteczka dedykuję mojej mamie! Robiła nam je gdy byliśmy mali i gdy nasze życie biegło słodko i beztrosko.
Ciasteczka robi się błyskawicznie. Można dodać do nich wszystkie
bakalie, na jakie tylko mamy ochotę! Dla mnie to smak dzieciństwa i tych dobrych chwil, które zapamiętałam! Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 3/4 kostki
masła- 1/2szklanki
cukru- 2,5 szklanki
płatków owsianych- garść
rodzynek- 4 łyżki
kakao- 4 kostki ciemnej
czekolady- 4 łyżki
mlekaPRZYGOTOWANIE:Rozpuścić
masło, dosypać
cukier, ciągle mieszając na małym ogniu aż się rozpuści. Dodać
czekoladę,
kakao i
mleko. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Zdjąć z ognia, dodać
płatki z
rodzynkami i bardzo dobrze wymieszać. Łyżką uformować małe kupki i układać na blasze, tacy, talerzu, czymkolwiek. Pozostawić do wystygnięcia. Smacznego!